Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Pokud je mrkev v syrové podobě, může vyšší podíl tepelně neupravené vlákniny zatížit střevní trakt, u zdravého jedince ale toto není nebezpečné, maximálně se projeví dyskomfortem v oblasti trávení. Vysoká koncentrace karotenů může způsobit žlutooranžové zbarvení kůže (hyperkarotenémie), toto ale není zdravotně nebezpečné.
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.