Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Poradna

Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.

Astaxanthin

Astaxanthin je silný antioxidant, který se přirozeně vyskytuje v některých mořských živočiších, jako jsou lososi, krabi, krevety a některé druhy řas. Je to karotenoid, což je skupina pigmentů, které dávají ovoce a zeleninu jejich živé barvy. Jako antioxidant má schopnost předcházet poškození buněk a snižovat riziko vzniku některých chronických onemocnění.

Dobrý den,
zajímalo by mě jaký vliv by mohl mít astaxanthin na trombózu, zda nějaký?
Děkuji

Astaxanthin je silný antioxidant, ve vztahu k protrombotickým procesům - stejně jako jiné antioxidačně působící látky - působí významně protizánětlivě, tzn. ovlivňuje nejen vznik trombů, ale i jejich chování. V tomto směru má smysl jej užívat, resp. na obecné úrovni se snažit navyšovat antioxidační kapacitu skrze příjem co nejširšího spektra antioxidantů s využitím jejich synergického účinku.

Na dotazy odpovídá

Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů

Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.

Více o Martinu Jelínkovi