Vybrané dotazy z on-line poradny, která je nedílnou součástí námi pořádaných kurzů.
Tato informace je ze zákona povinná právě kvůli alkoholu. U fermentovaných nápojů dochází ke tvorbě ethanolu, který vytvářejí kvasinky alkoholovým kvašením ze sacharidů. V podstatě i nealkoholické pivo obsahuje určité minimum alkoholu (většinou kolem 0,5 %). Je tak otázkou, kolik alkoholu se vám podaří "vyrobit" v domácích podmínkách u kombuchy, a současně zda budete ochotná konzumovat alkohol v průběhu těhotenství (obecně platí, že těhotné ženy by se alkoholu měly vyhýbat).
Na dotazy odpovídá
Mgr. Martin Jelínek
lektor kurzů
Výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC pořádající kurzy, které spojují moudra východních filozofií s poznatky moderní vědy. Jeho cílem je předávat celostní poznání v oblasti výživy a zdraví všem skupinám populace. Vede kurzy výživového poradenství on-line, podílel se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem výukového systému ZOF.