Kvíz č. 3
při redukci nadváhy rekreačním sportovcům vrcholovým sportovcům
Vyšší poměrové množství tuků a nižší sacharidů Vyšší poměrové množství bílkovin a nižší tuků Vyšší poměrové množství sacharidů a tuků
svalového a jaterního glykogenu jaterního a ledvinového glykogenu útrobního a svalového glykogenu
hodně bílkovin hodně sacharidů málo tuků
Bílkoviny Cukry Tuky
strečinku aerobní zátěži anaerobní zátěži
ke snížení příjmu bílkovin ke zvýšení zásob glykogenu ke snížení zásob glykogenu
Nižší poměrové množství bílkovin a vyšší tuků Vyšší poměrové množství sacharidů a střední bílkovin Vyšší poměrové množství tuků a bílkovin
v období silového tréninku při poruchách trávení několik hodin před tréninkem
Tuky Bílkoviny Sacharidy