Kvíz č. 7
jing a jan jin a jang jing a jang
věda o nemoci věda o zdraví věda o životě
hmotnost v kilogramech na druhou / výška v metrech hmotnost v kilogramech / výška v metrech na druhou výška v metrech na druhou / hmotnost v kilogramech
Vařená mrkev má vyšší GI než syrová Mrkev působí kyselinotvorně Mrkev je termicky ohřívající
mletím hořčičných semen extrakcí hořčičných semen drcením hořčičných semen
grilováním restováním vařením
želírující látka ochucovadlo potravina
hrách orestujeme na pánvi za vysoké teploty hrách před vařením namočíme hrách vaříme déle
300x sladší než cukr vitamín B6 stejně kyselá jako citron
teploty nad 42 °C ochlazení na 2 °C sušení při pokojové teplotě
Přihlaste se k odběru inspirací, doporučení a postřehů Martina Jelínka, jak žít zdravěji. Podívejte se, co už čtenáře zaujalo v předchozích vydáních.