Kvíz č. 1
málo bílkovin zhruba stejně bílkovin více bílkovin
tepelně neupravovaným potravinám formě vegetariánství s absencí mléčných výrobků tepelně upraveným potravinám
restováním grilováním vařením
vysoký příjem nasycených tuků dostatečný přísun anabolizujících bílkovin dostatečný příjem vitamínů a minerálů
hrách vaříme déle hrách před vařením namočíme hrách orestujeme na pánvi za vysoké teploty
Jsou snadněji stravitelné obsahují menší množství tuků mají dostatek vlákniny
ohřívající neutrální osvěžující
obsahují vitamín B12 obsahují velké množství bílkovin mají dostatek železa
ovo vegetariáni lakto vegetariáni vegani
do 80 °C do 55 °C do 42 °C
Přihlaste se k odběru inspirací, doporučení a postřehů Martina Jelínka, jak žít zdravěji. Podívejte se, co už čtenáře zaujalo v předchozích vydáních.