Kvíz č. 1
hrách vaříme déle hrách před vařením namočíme hrách orestujeme na pánvi za vysoké teploty
osvěžující neutrální ohřívající
obsahují vitamín B12 obsahují velké množství bílkovin mají dostatek železa
více bílkovin zhruba stejně bílkovin málo bílkovin
mají dostatek vlákniny Jsou snadněji stravitelné obsahují menší množství tuků
dostatečný příjem vitamínů a minerálů vysoký příjem nasycených tuků dostatečný přísun anabolizujících bílkovin
do 42 °C do 80 °C do 55 °C
tepelně upraveným potravinám formě vegetariánství s absencí mléčných výrobků tepelně neupravovaným potravinám
vegani ovo vegetariáni lakto vegetariáni
grilováním restováním vařením
Přihlaste se k odběru inspirací, doporučení a postřehů Martina Jelínka, jak žít zdravěji. Podívejte se, co už čtenáře zaujalo v předchozích vydáních.