Mouka kukuřičná polohrubá

Kukuřičná mouka polohrubá se vyrábí rozemletím zrn kukuřice (Zea mays) . 

Kukuřičná mouka polohrubá a zdraví

Kukuřičná mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému.
vysoký glykemický index. S touto informací by měli správně naložit především lidé:
- s inzulínovu rezistencí
- postižení diabetem,
- v redukčních dietách.

Kukuřičná mouka polohrubá v kuchyni

Kukuřičná mouka se používá pro výrobu:
těstovin
moučníků
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Recepty s touto potravinou

Recepty s touto potravinou připravujeme.

Související články Vše o studiu

Výběr potravin pro vyvážené stravování

Představte si, že jdete nakupovat a toužíte po tom pořídit si skutečně zdravé potraviny jako základ celodenního stravování. Číst dále

Složení stravy

Abychom mohli se stravou pracovat ve prospěch svého zdraví, je třeba nejen znát složení jednotlivých potravin... Číst dále

Glykemická hodnota potravin

Potraviny, které jíme, mají kromě jiného schopnost vyvolávat v těle takzvanou glykemickou odezvu... Číst dále

Bílkoviny

Bílkoviny jsou základní stavební složkou našich svalů, kloubů, kůže či vnitřních orgánů, a tělo si je současně nedokáže samo vyrobit... Číst dále

Sacharidy

Sacharidy dodávají tělu rychle využitelnou energii. Podle toho, jaké mají složení, se mění i rychlost, jakou z nich v těle tato energie vzniká (nejrychleji z tzv. cukrů)... Číst dále

Vláknina

Vláknina fakticky patří do skupiny sacharidů. Existují dva základní druhy vlákniny (zastoupené v rostlinách)... Číst dále

Tuky

Tuky jsou společně s bílkovinami a sacharidy základní stavební složkou našeho těla. Plní řadu nezbytných funkcí. Číst dále

Stravitelnost

Každá potravina, kterou máme možnost jíst, musí být zpracována trávicím traktem... Číst dále

Energetické tendence

Základem pro hodnocení energetických tendencí jsou čínské pojmy jin a jang, které v posledních několika desetiletích poměrně zdomácněly i v našich končinách... Číst dále

Acidobazická rovnováha

Fungování tělesných buněk, tkání, orgánů či celého systému se vždy odvíjí i od kvality acidobazické rovnováhy vnitřního prostředí. Číst dále

Zpět na seznam ZOF potravin