Broskve v čokoládě

Broskve v čokoládě jsou podobnou chuťovou extází jako banán s čokoládou, účinky a vlastnosti se ale mírně liší. Bez dalších řečí pojďme na věc.

Volba surovin

Nejvýraznějším limitem omezujícím vychutnávat tuto dobrotu celoročně je dostupnost čerstvých broskví. Zelené nedozrálé sušinky, které trh nabízí mimo jejich hlavní sezónu, sice můžeme ochutit medem, spásu to ale nepřinese.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Broskve používejme pouze čerstvé a zralé.

  2. Čokoládu zásadně hořkou s minimem cukrů – fruktóza v broskvích je naprosto dostačující, nepoužíváme proto ani med.

  3. V tomto případě se bavíme o dezertu, který je nejlepší pro konzumaci vždy před jídlem nebo samostatně jako svačina. Zvěrstva páchaná na našem trávicím traktu zažitým českým dogmatem v podobě konzumace dezertů po jídle by měla být nadobro vymýcena.

  4. Recept ponecháme v této jednoduché podobě. Je zbytečné cokoli přidávat, obsah tuků je už tak díky zastoupení množství čokolády vyšší, takže si necháme zajít chuť na jakékoli ořechy navíc.

  5. Glykemický index se stále drží na úrovni nízkého (to se změní v okamžiku, kdy nezůstaneme jenom u jedné porce a zapojíme do hry pravidla glykemické nálože. Když se tak dívám na vytvořenou dobrotu, říkám si, jestli není na škodu toho o výživě tolik vědět. Nálož sem, nálož tam, zrovna na této dobrotě umím ulítnout…).

  6. Celkový dopad snědeného živého dezertu na chování organismu je dominantně jinový, termika zahřívající. V takových případech bych přemýšlel o vychutnávání tohoto sladkého pohlazení v případech potřeby se buď dobře psychicky naladit na jakoukoli více či méně příjemnou aktivitu, šťastlivci budou dokonce hovořit o afrodisiakálním účinku.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.