Téma: Moderní strava pod drobnohledem

Vejce jsou škodlivá, protože zvyšují hladinu cholesterolu. Když budu jíst málo, zhubnu. Pro člověka je přirozené stravovat se s minimem sacharidů. Margaríny jsou zdravější než máslo. Nízkotučné rovná se méně kalorií. Jíst bezlepkové potraviny je zdravé, i když netrpím celiakií. Třtinový cukr je lepší než bílý.

Mýty a fakta ve výživě

S kolika z výše uvedených tvrzení o výživě jste se v poslední době setkali? A jsou podle vás pravdivá nebo zavádějící? Oblast výživy je v posledních letech zahlcena stále větším množstvím výživových směrů a postupů, z nichž každý tvrdí něco jiného – a výjimkou nejsou ani zcela protichůdná tvrzení.

  • Roste počet výživových poradců, kteří především díky síle internetu mají moc měnit přístup populace ke stravování. I přesto roste počet obézních lidí, nejvíce je postižena dětská populace.
  • Výrobci potravin neustále uvádějí na trh novinky s tvrzením o jejich zdravotní prospěšnosti. Běžný člověk ale není schopen rozlišit skutečně „zdravé“ potraviny.
  • Sílí extrémismus ve výživě – toužíme podávat větší výkony, mít lepší postavy, pevnější zdraví. Zároveň nejsme ochotni čekat a hledáme co možná nejrychlejší a nejméně namáhavé řešení.

Školení „Mýty a fakta ve výživě“ Martina Jelínka představí nejčastějšími mýty a polopravdy v oblasti výživy a ukáže vám, jak sestavit zdravý a vyvážený jídelníček pro vaši konkrétní situaci.

7 důvodů, proč absolvovat toto školení

Naučíte se rozlišovat mezi racionální stravou a výživovými extrémy

Dodržovat pravidla racionálního stravování je mnohem jednodušší, než u jakýchkoli diet. I přesto většina zájemců o zdravé stravování volí obtížnější cestu se všemi následky. Na školení se zaměříme na vysvětlení důvodů, proč tomu tak je, a především jak poznat, který způsob stravování je pro naši individualitu ten správný.

Dostanete návod, jak v záplavě potravin poznat ty skutečně zdravé.

Legislativa umožňuje výrobcům potravin používat celou škálu látek, kterými „vylepšují“ nutriční profil svých produktů. Vysvětlíme si, na základě jakých ukazatelů vybírat při nákupu potraviny.

Nahlédnete do moderních trendů ve výživě a jejich úskalí.

V posledních letech se doslova roztrhl pytel s různými výživovými teoriemi. I přesto, že většina z nich je postavena na vědeckých argumentech, nemusí jejich označení „moderní“ odpovídat skutečným požadavkům na naše zdraví. Podíváme se jim „na zoubek“ a řekneme si, na co všechno si u jejich volby a realizace dát pozor.

Ukážeme vám, jak nepodléhat reklamním trikům výrobců potravin.

Marketing prodejců potravin umí být velmi kreativní, vždy s cílem vychválit produkt a prodat jej. Odhalíme nejčastěji používané triky, kterým byste při nákupu neměli podléhat.

Získáte návod na jednoduché plánovaní svojí stravy.

Prezetovanou teorii budeme převádět do praxe skrze návrhy konkrétních stravovacích režimů. Všichni, kteří s sebou vezmou na školení počítač či tablet, se mohou v on-line režimu zapojit také.

Dostanete prostor pro dotazy.

V průběhu školení bude dostatek času pro řešení dotazů vztahujících se k probíraným tématům.

Odnesete si malý dárek v podobě zajímavých receptů.

Každý účastník školení obdrží pozornost - malou kuchařku s vybranými recepty do aplikace ZOF.

Co vše se na školení Mýty a fakta ve výživě dozvíte?

  • Proč i racionálně uvažující jedinci ztrácí soudnost, když zjistí, že existuje „nová dieta“.
  • Co je normální strava a co je už „úlet“.
  • Je metlou lidstva cukr nebo tuk?
  • Kdy se lepek stává opravdu nebezpečný?
  • Jak poznat, která aditiva jsou „zdravá“ a která naopak mohou ublížit.
  • Proč dětská populace stále tloustne, i když se stravuje zdravěji?
  • Jak poznat kvalitní potravinu.
  • Proč se vyhýbat „superpotravinám“?
  • Které potraviny by měly tvořit základ stravy.
  • Jak se dobře a zdravě najíst a nestát se přitom otrokem jídla.
  • Jak jednoduše vytvořit správný jídelníček.
  • Jak zjistit, který způsob stravování je pro moji individualitu nejvhodnější.
  • Kdy nám umělá inteligence začne říkat, co máme jíst.

Na které mýty a fakta se zaměříme?

Mýtus nebo fakt?

? Strava lovců a sběračů je výhodnější, než současná smíšená.

? Vegetariánství je stravování budoucnosti.

? Lepek je škodlivá látka.

? Margarín je zdravější, než máslo.

? Maso a mléčné výrobky musím jíst každý den.

? Nejlepším sladidlem jsou přírodní sirupy.

? Zdravé je jen celozrnné pečivo.

? Kvalitu potravin poznám podle informací na jejich obalu.

? Aditiva jsou nebezpečná.

? Bez superpotravin a doplňků stravy nezískám dostatek vitamínů.

? Zhubnu, jen když snížím příjem energie.

Místo a čas konání

Lifestyle hotel, V Lužích 999/1, 142 00 Praha

Čas: 13:00 – 18:00 hodin.

Lektor školení
Martin Jelínek

Certifikovaný výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Podílí se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem webu Skolazdravehovareni.cz.

Dosud absolvoval více než 3 000 přednášek, mezi jeho klienty patří řada českých olympioniků.

Vložte svůj e-mail a my Vás upozorníme na konání dalšího turnusu tohoto kurzu:

Cena včetně DPH:

990 Kč (39 €)

Termín zahájení:

30. listopadu 2019
Typ:Živé školení
Rozsah kurzu:5 hodin

V ceně získáte:

1 / 5 hodin školení nabitých faktickými informacemi.

2 / Prostor pro řešení vašich dotazů.

3 / Ukázkové příklady jídelníčků na aplikaci ZOF.

4 / Dárek v podobě vybraných receptů pro aplikaci ZOF

Proč zvolit kurz Martina Jelínka?

  • Komplexní pohled na problematiku výživy
  • Praktické příklady přímo z praxe.
  • Příjemná atmosféra na školení.
  • Aplikace prezentované teorie do praxe.

Přihláška do kurzu:

Vyplňujte všechny údaje s diakritikou. Údaje slouží k vystavení faktury a certifikátu (je-li součástí kurzu).
V případě dotazů si projděte sekci nejčastější dotazy, nebo nás kontaktujte.

Mýty a fakta ve výživě

       Počet účastníků:       

Cena vč. DPH: 990 Kč (39 €)