Aktuality Články Blog Kvízy Ke stažení Košík

Kurzy ATAC

Zpět na kurzy

Co nevíte o mléce

Cíle školení

  • Naučit se vybírat takové mléčné výrobky, které našemu zdraví neškodí.
  • Zjistit, jakým způsobem a jak často je konzumovat.
  • Poznat nebezpečný mléčný produkt.

Jak on-line školení probíhá?

Po uhrazení kurzovného Vám zašleme unikátní heslo pro vstup do studentské sekce (přihlašovací formulář je umístěn na webu vpravo nahoře). Zde budete mít k dispozici veškeré studijní materiály: sérii několika videí a skripta ve formářu PDF ke stažení. Ke kurzu se můžete kdykoliv vrátit.

Obsah školení

  • Mléčné výrobky v historii člověka
    Jakou roli hrály mléčné výrobky v historickém vývoji. Jaké z nich byly nejpoužívanější. Jak často a v jakých množstvích je naši předkové konzumovali. Jak mnoho se jim přizpůsobila naše genetická výbava.
  • Produkty mlékárenského průmyslu dnešní doby
    Co všechno jsme dnes schopni z mléka vyrobit. Čím se moderní výrobky odlišují od přirozeného způsobu zpracování mléka. Jaké látky se běžně používají při zpracování mléka.
  • Které výrobky a technologie škodí našemu zdraví a jakým způsobem
    Které výrobky jsou zdraví nebezpečné. Jakým způsobem nám ubližují. Jaké nemoci vyvolávají.
  • Kdy a jak často je vhodné tyto potraviny jíst
    Kdy je konzumace mléčných výrobků bezpečná.
  • Jak vybírat správné produkty
    Kde je možné najít kvalitní mléčný produkt. Jaká jsou klíčová kritéria při výběru vhodných výrobků.

Lektor kurzu
Martin Jelínek

Certifikovaný výživový poradce, autor sedmi úspěšných knih. Podílí se na pořadu České televize Pod pokličkou, je autorem webu Skolazdravehovareni.cz.

Dosud absolvoval více než 3 000 přednášek, mezi jeho klienty patří řada českých olympioniků.

Víte, že...

  • kozí a ovčí mléčné výrobky jsou obecně považovány za podstatně zdravější, než kravské?
  • nejhůře stravitelnými mléčnými produkty jsou tvarohy a tvrdé sýry? Tyto zatěžují metabolismus nejvíce a stojí za vznikem mnoha zdravotních komplikací.
  • mezi nejzdravější mléčné výrobky můžeme považovat takové, které prošly přirozeným procesem mléčného kvašení? Díky této úpravě mají schopnost podporovat funkci střevního traktu a zlepšovat tak například vstřebávání mnoha živin ze stravy.
  • průměrný jedinec naší společnosti konzumuje 3x více mléčných produktů, než naši předkové před více než 100 lety?

Cena včetně DPH:

500 Kč (20 €)

Termín zahájení:

Ihned po uhrazení kurzovného.
Typ:On-line kurz
Rozsah kurzu:5 hodin

V ceně získáte:

1 / 5 studijních hodin v podobě videoškolení a skript.

2 / Základní pravidla pro výběr vhodných mléčných výrobků.

3 / Tipy, kdy a jak často mléčné výrobky jíst, aby nám neškodily.

4 / Poznatky západní vědy i východních kultur k (ne)vhodnosti konzumace mléčných produktů.

5 / Vybrané recepty s vhodnými mléčnými výrobky

Proč zvolit kurz Martina Jelínka?

  • Komplexní pohled na problematiku výživy - stejný prostor u nás mají západní věda i principy východních filozofií.
  • Alternativní stravování – součástí kurzu jsou i pohledy a názorové rozdíly ájurvédy, tradiční čínské medicíny i makrobiotiky.
  • Efektivní metoda výuky - pro snadnější zapamatování kombinujeme videolekce se skripty.
  • Za jeden den nenáročného studia získáte nadhled nad skupinou mléčných produktů, které jsou běžnou součástí naší stravy.

Přihláška do kurzu:

Vyplňujte všechny údaje s diakritikou. Údaje slouží k vystavení faktury a certifikátu (je-li součástí kurzu).
V případě dotazů si projděte sekci nejčastější dotazy, nebo nás kontaktujte.

Co nevíte o mléce

       Počet účastníků:       

Cena vč. DPH: 500 Kč (20 €)